Oktogon Tánc Centrum Tánciskola a belvárosban

P. Tóth Beáta (Picúr) Társtanár: Janicsek Gábor

A tánc a legjobb terápia. Karbantartja a testet és ápolja a lelket.

P. Tóth Beáta (Picúr)

P. Tóth Beáta (Picúr)

A mozgás mindig is a lételemem volt és ma is az. A sport és a tánc gyerekkorom óta fontos szerepet játszott az életemben.
4-5 évesen kerültem először kapcsolatba a tánccal, amikor édesanyám beiratott balettórákra, amiért azóta is hálás vagyok neki.
6 éves koromtól úsztam, 4.osztályos koromtól kezdve pedig testneveléstagozatos osztályba jártam, ahol többek között szertornáztam is. 10 évesen kerültem be az Ózdi Kohász Néptáncegyüttesébe, ahol 3 évig táncoltam. A gimnáziumi évek alatt az iskola és az ÓKSE kézilabdacsapatában játszottam. Ez idő alatt társastánctanfolyamra és a jazzbalettre is jártam.
Budapestre kerülve ismerkedtem meg Janicsek Gáborral, akivel 2 évig akrobatikus rockyztunk. Majd hosszabb kihagyás után újra visszatértem Gáborhoz és a tánchoz. Tőle tanultam meg a Lindy Hop alapjait. Nagyon megfogott ennek a táncnak a lazasága, lendülete, a hangulata, így hát beleszerettem. Azóta több hazai és külföldi kurzuson is csiszolgattam tánctudásomat, pl. Franciaország, Anglia, Svédország, Németország. Akkori táncpartneremmel, Leszl Tamással, 2. helyezést értünk el a 2003-as Magyar Bajnokságon, 10-ek lettünk a 2003-as Lindy Hop VB-n Svédországban és 5-ek a 2004-es Lindy Hop világkupán Riesában. 2005-ben kerültem be a Jumpers Tánctörténeti Csoportjába Vajda Gyöngyvér (Morzsi) szárnyai alá, amelynek azóta is tagja vagyok.
2007 óta pedig Gábor oldalán én is tanítom a swinget.

P. Tóth Beáta (Picúr) az Oktogon Tánc Centrumban


Oktatott stílusok

Elérhetőséglindy-babe@t-online.hu


Egyéb szolgáltatás

Esküvői tánctanítás:
Szalagavatós tánctanítás:
Céges oktatás:
nem vállal
Fellépések:
nem vállal


Aktuális P. Tóth Beáta (Picúr) intenzív kurzusok az Oktogon Tánc Centrumban


Jelenleg ennek a tanárunknak nincs aktív intenzív kurzusa.
Az elérhető intenzív kurzusok listáját itt találod»


P. Tóth Beáta (Picúr) képek