Oktogon Tánc Centrum Tánciskola a belvárosban

West Coast Swing

A Tánc

A West Coast Swing (WCS) egy modern, amerikai társastánc, melynek gyökerei a Lindy Hopban találhatóak, de mára több tánc stíluselemeit is magába olvasztotta, pl a tango, a salsa, a hiphop vagy a zouk. Kalifornia állam hivatalos tánca, de közkedvelt az egész amerikai kontinensen. Felismerhető a jellegzetesen folyékony, elasztikus mozdulatokról, a partnerek között lévő könnyed, de stabil kapcsolatról, illetve a nagyfokú improvizációs szabadságról.

Zene

A WCS egyik sajátossága a zenei paletta sokszínűsége: 80-140 BPM-ig terjedő tempó tartományon belül szinte bármilyen 4/4-es ütemű zene megfelel. Tradicionálisan swing-re és blues-ra táncolták, később a mindenkori aktuális könnyűzenével bővítve a repertoárt. Ennek eredményeként a West Coast Swing DJ-k zenetárában mára állandósultak a soul, a funky, az R&B, a Hip-hop, a pop, a lírai, vagy éppen a disco dalok is. Ez a folyamat ma is élő hagyományként biztosítja a változatosságot az alternatívabb dallamoktól a toplistás slágerekig!

Globális Népszerűség

A 2000-es évektől a tánc robbanásszerű nemzetközi terjeszkedésnek indult, mára már a világ számos pontján találkozhatunk West Coast Swing-el. E műfaj legmeghatározóbb színtere azonban továbbra is az Egyesült Államok, azon belül Kalifornia és Texas, de nagyobb közösségeket találhatunk Ázsiában, Ausztráliában és Európában is: a tánc kiemelkedő népszerűségnek örvend többek között Franciaországban, Oroszországban és Angliában, de nem elhanyagolható a dinamikusan fejlődő magyar WCS-közösség sem!
West Coast Swing

Tudnivalók


Kialakulás

Az 1930-as, 40-es évektől folyamatosan
USA, California
Alkotó: Ismeretlen

Jellemzők

Páros tánc

felnőtt tánc
gyermek tánc
páros tánc
szóló tánc
kiegészítő stílus

West Coast Swing oktatás az Oktogon Tánc Centrumban


Ajánlott viselet

hölgyeknek
váltópóló
felső ruházat
kényelmes, sportos vagy utcai öltözet
alsó ruházat
váltócipő
cipő

felső ruházat
váltópóló
alsó ruházat
kényelmes, sportos vagy utcai öltözet
cipő
váltócipő
uraknak

Szintek

  1. Teljesen kezdő
  2. Középhaladó
  3. Haladó

Aktuális West Coast Swing kurzusok az Oktogon Tánc Centrumban


Aktuális West Coast Swing intenzív kurzusok az Oktogon Tánc Centrumban


Jelenleg ebben a stílusban nincs aktív intenzív kurzusunk.
Az elérhető intenzív kurzusok listáját itt találod»


West Coast Swing képekWest Coast Swing video galériaAjánlott West Coast Swing dal