Tanáraink

Oktogon Tánc Centrum

Andres és Vicky

Andres és Vicky

Névjegy

Telefon:

E-mail: andresyvickybachata@gmail.com

Web: http://www.tanciskola.hu

Bemutatkozás

Vicky

A tánc gyermekkoromban még csak egy szimpátia volt, 18 éves koromban éreztem először magamban a vágyat, hogy megtanuljak táncolni. A New York tánciskolát választottam és ott kezdtem el a latin táncokkal megismerkedni, elvégeztem a tánciskola összes csoportját, majd döntöttem, hogy versenytáncos leszek. Elmentem az Oktogon Tánciskola őszi versenytánc előkészítő csoportjába és az órán megismerkedtem a táncpartneremmel, akivel kitartó, szorgalmas munkával beléptünk a versenytáncosok világába. Latin és standard kategóriában is indultunk, több versenyen dobogón álltunk, ami számomra leírhatatlan érzés volt. Miután a táncpartnerem abbahagyta a versenyzést, több táncpartnerem is volt, akikkel tudtam gyakorolni, fejlődni, fellépésekre járni. 2013-ban elvégeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán a Sportedzői szakképesítést, Táncsport kategóriában. Volt szerencsém táncos csoportot tanítani latin és standard táncokra. Nagyon szerettem azt az időszakot, egy dédelgetett álmom vált valóra, hogy át tudjam adni azt testi-lelki szabadságot, amit a tánc adott nekem. Időközben megismerkedtem az argentín tangóval is, majd a Bachata lett a szenvedélyem. A tanulás folyamán a táncos múltam számos előnyét tudtam élvezni. Amióta megismerkedtünk Andrással, aki a Bachata és a latin kultúra szerelmese életünk mindennapi részévé vált a Bachata és a latin életérzés.

Andres

2011-ben kezdtem salsát tanulni, ennek kapcsán megismerkedtem számos más tánc mellett a bachataval, amely akkor még jelentősen eltért a mai népszerű sensual és moderna stílusoktól. Érdeklődésem egyre inkább nőtt a bachata tánc és zene iránt, főként a Cadizi sensual stílus irányába (Korke y Judit, Kike&Nahir stb.). Volt szerencsém számos hazai és külföldi oktató által tartott képzésen részt venni, különböző stílusokat megismerni és kialakítani a saját stílusomat. A táncban lényegesnek tartom a harmónia megteremtését férfi és nő között, a kölcsönös figyelmet, a pontos vezetést, a zenében rejlő lehetőségek kihasználását.

Vickyvel való megismerkedésünk során megtaláltam a partneremet, akivel már nem volt kérdés, hogy át szeretnénk adni a bachata és a latin kultúra iránt érdeklődőknek a tánc szeretetét és a latin életérzés mindennapokba integrálhatóságának lehetőségét.

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!