Tanáraink

Oktogon Tánc Centrum

Kardos Anikó

Kardos Anikó

Névjegy

Telefon:

Web: http://tanciskola.hu

Bemutatkozás

"Fesztelen formálódási móka, Zum...Zumba...Zumbaaa!"
- Kardos Anikó

Már kisgyermekként kiderült, hogy benne van a boogie a lábamban és nem kell félteni közönség előtt sem. Ez, bár nagyon jól hangzik, mégsem lett kiskori karrier, mondhatjuk, a családban maradt. :)
Táncos történetem az Oktogon Tánccentrumban kezdődött 1998 végén, 23 évesen. Az akkori párom javaslatára, belecsöppentem egy "szuperaranysztár" szintű társastánc kurzusba Kulik Johannához és Tóth Attilához kvázi megfigyelőnek, mert így érzi magát az ember lánya akkor, ha a kéménynél kezdi az építkezést.

Az első néhány sokkhatás után, tanáraim kitartó és eredményes munkájával, lassan kezdtem elengedni a "jaj, én olyan béna vagyok" érzést. Az órák egyre inkább fantasztikus hatással voltak rám, igyekeztem ellesni minél több mozdulatot, szívtam magamba az akkor még teljesen kuszának tűnő információkat, miközben a latin és standard táncok szerelmese lettem.

Miután exem lett az akkori páromból, töretlen lelkesedésemmel egyedül folytattam a tanulást és szombat esténként is "lázasan" figyeltem. Parragh Józsefhez olyan standard kurzusra is jelentkeztem, ami csak a technikai tudásra fokuszált. Ilyenkor vért izzadtam, ami végül megérte, mert tagja lettem az akkor még Parragh József által megálmodott és elindított, már-már legendás Oktogon Formációnak. Virágzása során a formációnak több vezetője is volt, nem kevésbé nagy nevek, mint Kulik Johanna, Richter András, és a csapat által választott szintén formációs tag, és őshonos oktogonos "művészeti vezetőnk", Papp Miklós.

Itt ismerkedtem meg férjemmel, Kardos Tamással, akivel aktív tagjai vagyunk a tánciskolának. A tánc az életünk részévé vált, és hobbitáncosként is szerettük volna a legtöbbet kihozni magunkból. Az egyéb kurzusok és formációs edzések mellett a versenytánc szakosztály csoportos óráin és magánórákon bővítettük a tudásunkat. Rengeteget köszönhetünk pl. Darázsi Orsolya, Jánosi László, Richter András - Iványi Judit, Kovács Máté - Makai Zsuzsa, Kemény Tamás - Princz Nóra és még sokan másoknak. A formáción kívül, egyénileg is sokszor felléptünk pl. az európa hajós rendezvényeken.

A standard és latin táncok mellett nagyon tetszett Bóbis Lászlónál a lindy-hop, Johannánál és Josipnál az argentin tangó, a különféle autentikus latin táncok és mindezek kiegészítéseképpen, csipetnyi klasszikus balett és jazz Szilágyi Gyulától és Bakó Gábortól.

A tánc már önmagában is elegendő testedzés, de egyre biztosabbá vált, hogy a kettőt valahogy ötvözni is lehet. Táncos fitnesz program, amely egyszerre formál, növeli az állóképességet és jókedvre derít? Egy olyan óra, amely felszabadít és elragad a hétköznapi megfelelés stresszes világából. 3 éve, amikor egy tánctábor alkalmával először kipróbáltam a zumbát, még nem sejtettem, hogy valaki pont akkor talált megoldást a táncos fitneszre, amikor én csak épp, hogy bekopogtattam az OTC ajtaján.

Igen, igen! Beto Perez pont 1999-ben hagyta otthon egyszer a zenei összeállítását, amikor aerobic órát akart tartani, amellyel aztán gyökeresen megváltozott önmaga és mások, a zumba szerelmeseinek élete is.

Visszatérve, mikor kipróbáltam, az első óra nem tűnt könnyűnek, de biztossá vált hamar, hogy itt a helyem ebben a közösségben, erre van szükségem, ilyet szeretnék tanítani! :)

Aki szereti, ha követik, próbálkozhat még tűntetések szervezésével, de mivel ez nem az erősségem, marad a Zumba.

2014 októberben beiratkoztam az International Wellness Institute - IWI-hez, ahol 2015 júniusában végeztem csoportos fitness instruktorként.
Ezzel párhuzamosan, 2015 márciusában, a Zumba Fitness Hungary keretein belül lettem hivatalos zumba oktató és Zumba Instructor Network - ZIN tag.
Később, szintén 2015-ben, kiegészítésként elvégeztem a Preventív gerinc tréning és streching tréner OKJ-s rész-szakképesítést is.

Miért jó választás a Zumba, és miért jó ilyen órát tartani?
Egy óra, vagy még több felüdülés: oktatóként én is végigtáncolhatom a jobbnál jobb számokat a vendégekkel, és együtt izzadhatok-formálódhatok velük, miközben felszabadultan, óriásit bulizunk, feledve minden gondunkat. Nekik is jó, nekem is jó! :)

Hozzá lehet ehhez szokni! Sőt, ha lehetőség van rá, érdemes is beiktatni a jókedvű mozgolódást hetente több alkalommal is.:)

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!