Tanáraink

Oktogon Tánc Centrum

Kovács Máté

Kovács Máté

Névjegy

Telefon:

Web: http://tanciskola.hu

Bemutatkozás

Pályafutásomat 1990-ben kezdtem a Pataky Táncklubban. Itt ismerkedtem meg első táncpartneremmel, Molnár Szabinával, akivel körülbelül 3 és fél évig táncoltunk együtt. Első versenyünkre 1991. szeptemberében került sor. Sajnos nem tudtunk kellőképpen szót érteni egymással, így a szülőkkel együtt úgy döntöttünk, mással folytatjuk tovább a táncot.

1994. első felében kezdtem együtt táncolni Várkonyi Emesével, a második párommal. Sokat köszönhetek ennek az időszaknak, mert ekkor már a harmadik, 'C' osztályban táncoltam, és Emeséhez vissza kellett jönnöm a legelső kategóriába, 'E' osztályba, nulla pontról újrakezdve mindent. Ám később meglett az eredménye ennek is, mivel újra tanultam az alaplépéseket és ezzel együtt minden szabályt, amit a táncban be kell tartani. Emesével már lényegesen sikeresebbek voltunk, sok versenyt nyertünk, sokan ismertek már minket névről is, ám a tétversenyeken a siker még mindig váratott magára. 1996-ban leginkább Emese szülei akaratából ismét partnerváltásra került sor, pedig ekkor már a negyedik kategóriában, 'B' osztályban rendezett országos bajnokságon 2. helyezést értünk el a saját korosztályunkban.

Harmadik partnerem Nagy Zita volt. Elég sikeresek voltunk, Budapest és országos bajnokságokat nyertünk latin-amerikai és standard táncokban egyaránt, 'B' és 'A' osztályokban, összesen hármat-hármat. 1997-ben megnyertük a junior korosztályban rendezett Magyar Bajnokságot latin-amerikai táncokból valamint tíztáncból, így lehetőségünk nyílt kiutazni a világbajnokságra Kievbe, ahol sajnos kitörő eredményt nem sikerült elérnünk. 1998-ban a Ifjúsági Magyar Bajnokságot is megnyertük latin-amerikai táncokból. Magánéleti problémák miatt újabb váltásra került sor, így kezdtem együtt táncolni a 4. partneremmel.

1998. augusztusában álltunk össze Váradi Martinával. Eddigi talán legsikeresebb párosítás volt a részemről. Ötször nyertünk országos bajnokságot, háromszor Budapest Bajnokságot, Országos Ranglistaversenyeken állandó döntős pár voltunk, legtöbbször a dobogón végeztünk. 1999-ben ismét Kievbe utaztunk a világbajnokságra, ezúttal standard táncokból, ahol 35. helyezést értünk el. 2000-ben mindhárom Magyar Bajnokságot megnyertük, amit az ifjúsági korosztályban rendeztek. A Linz-ben rendezett Ifjúsági Tíztánc Világbajnokságon 18. helyet szereztünk. 2000. novemberében ezúttal is közbeszólt a magánélet, így ismét új partnerrel kellett táncolnom.

2001. februárjában álltunk össze Darázsi Orsolyával. Jó eredményeket értünk el, Standard Ranglistaversenyen 5. helyezést értünk el, nyertünk tíztánc versenyt, de sajnos Orsi sérülése miatt abba kellett hagynunk együtt a táncot.

2002. nyarán Kun Brigittával döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk együtt. Brigi alacsonyabb kategóriából került fel a legmagasabb osztályba, és ez elég sajnos túl nagy feladatnak bizonyult, így amikor egy tapasztaltabb lányról kaptam hírt, úgy döntöttem, ismét párt cserélek.

2003. végén kezdtünk együtt táncolni Varga Judittal. Ismét bekerültünk a ranglistaversenyek közédöntőjébe mindhárom táncnemben. Budapest Bajnokságot nyertünk 2005-ben latin táncokból, standard táncokból harmadikok lettünk. Sajnos Vele sem ment úgy a munka, ahogy szerettük volna, így hetedszer is váltanom kellet.

2006. tavaszán kezdtem együtt táncolni a nyolcadik, egyben jelenlegi táncpartneremmel, Makai Zsuzsával. Mivel elég friss pár vagyunk, sok versenyen még nem indultunk. A 2006. novemberében rendezett Budapest Open Nemzetközi Táncversenyen épphogy lemaradtunk az elődöntőről, a 26. helyezést értük el.

Tanítani 1999-ben kezdtem, amikor sikeresen letettem a táncpedagógus asszisztensi vizsgát. A következő évben megismételtem a vizsgát, mivel ezt az engedélyt évente meg kell újítani. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola Modern Társastánc-pedagógus szakán vagyok harmadéves hallgató.

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!