Tanáraink

Oktogon Tánc Centrum

Kulik Johanna

Kulik Johanna

Névjegy

Telefon:

Web: http://tanciskola.hu

Bemutatkozás

"Ha kimondod a szót 'tangó', megragadhat a tánc, az érzés, de a lényeg kimondhatatlan. Tangóra születtünk!"
- Kulik Johanna

1967. január 6-án születtem Budapesten.
Jelenleg harmonikus családi környezetben élünk férjemmel (Harmat Tamás) és három kislányunnkal (Izabel 1993., Noémi 1997., Glória 2004.).
Gyermekkorom óta vonzódom a tánc iránt. Hat éves koromtól kezdve 4 évig klasszikus balettoztam, majd - akkori nevén - művészi tornáztam (ma ritmikus gimnasztikának hívják). A gimnázium évei alatt szertornáztam az iskolai csapatban, 2 ízben országos bajnokságot nyertünk. Már ez idő alatt is érdekeltek a páros táncok, elvégeztem több különböző társastánc tanfolyamot, emellett hobbiból görög illetve délszláv táncházba jártam.
17 évesen ismerkedtem meg az akrobatikus rock and rollal, melyből később Országos Bajnokságot nyertünk. Valahogy egy táncműfaj sosem volt elég számomra, így ez idő alatt szenvedélyesen néptáncoltam Budapest táncházaiban. 19 évesen a versenytánc lett a fő táncműfajom, a versenyzés azonban szünetelt másfél évit, amíg partnerem katona volt. Ez idő alatt ismerkedtem meg számos egyéb táncműfajjal (jazzbalett, modern tánc, sztepp, flamenco, afro, hip-hop, boogie-woogie, swing, stb.), melyeket fanatikusan űztem. Amikor csak időm engedte, időnként versenyeztem is pl. boogie-woogie-ból, de mindig kerestem azt a műfajt, amelyik igazán közel áll hozzám. Így találtam rá az Argentin tangóra. Al Pacino főszereplésével láttam az Egy asszony illata című filmet, melyben a színész egy vak embert alakít, aki tangózik egy jelenetben egy hölggyel. Megragadott a tánc érzésvilága, a mozdulatokat később tanultam hozzá.
Időközben a Magyar Testnevelési Egyetemen (mai nevén Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar) szereztem testnevelői és gyógytestnevelői diplomát. Jelenleg tanítok az egyetem Rekreációs Tanszékén táncművészeti alapismereteket, valamint zenés-táncos mozgásokat. Az egyetem elvégzése után a Hélia Gyógyszállóban dolgoztam, majd a Magyar Korcsolyázó Szövetségnél titkárként és szárazföldi edzőként. Foglalkoztam formációs korcsolyázókkal, egyéni versenyzőkkel és jégtáncosokkal.

5 táncos szakirányú diplomával rendelkezem: - C kategóriás társastánc oktató, - B kategóriás versenytánc oktató, - néptánc oktató, - modern tánc oktató (ide tartozik a klasszikus balett, jazzbalett és a modern tánc) - aerobik oktató Miután korábban nyelvtanári nyelvtanári pályára készültem, megmaradt a nyelvek iráni vonzalmam is. 3 nyelvvizsgám van (angol felsőfok, svéd középfok, finn középfok), valamint jelenleg intenzíven foglalkozom a spanyol nyelvvel. 1996-ban akkori partneremmel megalapítottuk az Oktogon Tánc Centrumot, melyben főállású ügyvezető igazgatóként és tánctanárként dolgoztam, emellett kezdtem intenzíven foglalkozni az Argentin tangóval. Először 1998-ban jártam Buenos Airesben tanulmányúton, azóta minden évben kint tartózkodunk egy hónapot, a gyökerektől a legmodernebb dolgokig mindent szeretnénk elsajátítani. Eszenyi Enikő: Combok csókja című darabjának elkészítésében koreográfusként, a darabban pedig táncosként részt vettem. 

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!