Tanáraink

Oktogon Tánc Centrum

P. Tóth Beáta

P. Tóth Beáta

Névjegy

Telefon:

Web: http://tanciskola.hu

Bemutatkozás

"A tánc a legjobb terápia. Karbantartja a testet és ápolja a lelket."
- P. Tóth Beáta (Picúr)

A mozgás mindig is a lételemem volt és ma is az. A sport és a tánc gyerekkorom óta fontos szerepet játszott az életemben.
4-5 évesen kerültem először kapcsolatba a tánccal, amikor édesanyám beiratott balettórákra, amiért azóta is hálás vagyok neki.
6 éves koromtól úsztam, 4.osztályos koromtól kezdve pedig testneveléstagozatos osztályba jártam, ahol többek között szertornáztam is. 10 évesen kerültem be az Ózdi Kohász Néptáncegyüttesébe, ahol 3 évig táncoltam. A gimnáziumi évek alatt az iskola és az ÓKSE kézilabdacsapatában játszottam. Ez idő alatt társastánctanfolyamra és a jazzbalettre is jártam.
Budapestre kerülve ismerkedtem meg Janicsek Gáborral, akivel 2 évig akrobatikus rockyztunk. Majd hosszabb kihagyás után újra visszatértem Gáborhoz és a tánchoz. Tőle tanultam meg a Lindy Hop alapjait. Nagyon megfogott ennek a táncnak a lazasága, lendülete, a hangulata, így hát beleszerettem. Azóta több hazai és külföldi kurzuson is csiszolgattam tánctudásomat, pl. Franciaország, Anglia, Svédország, Németország. Akkori táncpartneremmel, Leszl Tamással, 2. helyezést értünk el a 2003-as Magyar Bajnokságon, 10-ek lettünk a 2003-as Lindy Hop VB-n Svédországban és 5-ek a 2004-es Lindy Hop világkupán Riesában. 2005-ben kerültem be a Jumpers Tánctörténeti Csoportjába Vajda Gyöngyvér (Morzsi) szárnyai alá, amelynek azóta is tagja vagyok.
2007 óta pedig Janicsek Gábor oldalán én is tanítom a swinget.

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!