GERINC NYÚJTÓ ÉS STABILIZÁLÓ PILATES ÓRA

A pilates mozgásforma táplálkozik a jóga pozíciókból, a gimnasztika elemeiből, de számos egyedi gyakorlatot is tartalmaz.

A módszer elsődleges célja testünk tudatos használatának elsajátítása és az „(erő)központ” megerősítése. Főszempont a gerinc védelmét biztosító izomcsoportok koncentrált átmozgatása és erősítése, ám sok feladatban érvényesül azon izomcsoportok fejlesztése is, melyek segítségével lekerül a terhelés különböző ízületeinkről.
Alakformáló hatása szintén meghatározó. (Fontos tudni azonban, hogy lassú és folyamatos mozgásról van szó, nincs jelentős verejtékezés, pulzusszám emelés. A pilates nem „zsírégető torna”, rendszeres végzése mégis jelentős változásokat eredményezhet.)

A gyakorlatok közben alkalmazott koncentrált légzésnek köszönhetően kiváló stressz oldó hatással is bír. A feladatok végzése közben minden egyes mozdulat megfelelő koncentrációt igényel egészen a kiinduló helyzettől a feladat befejezéséig. Ez sok esetben segít abban is, hogy figyelmünket a hétköznapi gondolatokról saját magunk működésére tereljük, mely szintén stresszoldó hatást biztosít.

Órámat szeretettel ajánlom KORTÓL és NEMTŐL FÜGGETLENÜL mindenkinek, aki:

- valamilyen mozgásszervi problémával küzd (különös tekintettel a derékfájdalmak, csípőbántalmak, térdproblémák, és nem gyulladásos eredetű vállfájdalmak esetében)

- azoknak, akik több órás ülő munkát végeznek (hiszen kiválóan fejleszti a törzs izmait, amelyek ezáltal képesek a gerincoszlop megfelelő megtámasztására)

- a nehéz fizikai munkából fakadó ízületi, és gerinc bántalmak elszenvedőinek

- fiatal anyukáknak, akik szeretnék visszanyerni szülés előtti formájukat, vagy enyhíteni derékfájdalmaikat

- azoknak, akik alakjukat ízületkímélő módon, izomzatuk erősítésével szeretnék formálni, karbantartani

- olyan sportolóknak, táncosoknak, akik fontosnak érzik a központjuk megerősítését, az egyensúlyuk fejlesztését, térdük (és a többi esetleges ízületi) problémájuk megelőzését, vagy a már meglévő bántalmak kezelését

- azoknak, akik a mindennapi stresszhelyzetet szeretnék egy egészséges, koncentrált mozgás végzésével levezetni

 

 

 

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!