Kurzusaink

Oktogon Tánc Centrum

Flamenco
Szóló táncok

Flamenco kurzusok

Aktuális kurzusok:

Válassz egy kurzust:

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor). A létra neve flamenco. Csak csinálni kell, a többi jön magától.

A flamenco-ról röviden:
A flamenco művészeti formát jelöl, mely három részből áll össze: a legősibb formája az ének, amihez hangszeres kíséret és tánc kapcsolódhat.

A mozgásról
Jellemzője a díszítés, improvizáció és a virtuózitás. A flamenco, mint az ősi táncok, a mágikus rítusok szabályai szerint épül föl: a kör, a ceremóniamester és a résztvevők alkotják alapját.
Ez a tánc a földre koncentrálódik, „a leghevesebb energia egy pontban, a földhöz kötve, beledöngölve”. A táncosok a rendkívül fürge lábmunka mellett, karjukkal, kezükkel és vállaikkal táncolnak. Kissé ívelt hát és enyhe ívben tartott karok jellemzik a testtartásukat.
A flamencoban gyakran alkalmazzák a pitos-t (csettinés) és a palmas-t (ritmusos taps).

Eredete
A flamenco, mint művészi kifejezési forma a cigány-andalúz nép önkifejezési szükségleteiből fakadóan született meg. Magán hordozza a bizánci, perzsa, héber, görög és arab befolyás nyomait.
A XV. Században, India északi területéről elvándorló, majd Spanyolországban letelepedő cigány törzsek fontos szerepet játszottak megalkotásában, de Dél-Spanyolország dalai és táncai – amik olvasztó kohói voltak a mór, zsidó és katolikus zenei befolyásoknak – is jelentős hatást gyakoroltak a flamencora.
A tánc és zene is rendkívül érzelemgazdag, ettől olyan magával ragadó.

 

Aki a kurzust tartja:

Bajnay Beáta

Bajnay Beáta

Flamenco

Előjelentkezés

Előjelentkezést csak a már meghirdetett (dátummal, időponttal rendelkező), az órarendünkben is látható kurzusokra fogadunk el!

Kérjük, hogy csak abban az esetben küldd el előjelentkezésed, ha biztosan jelentkezel a kurzusra! Az adminisztráció menete megkívánja, hogy a befizetés előtt legalább egy nappal elküldd nekünk az adatokat. A péntek délutánt követően beérkező adatok feldolgozását hétfőn tudjuk megkezdeni.

Kérjük, csak akkor add meg az adataidat, ha még sosem jártál hozzánk és nem szerepelsz iskolánk rendszerében.

Ha bármilyen okból kifolyólag végül mégsem tudod vagy akarod elkezdeni a kurzust, ill. ha az első alkalommal nem tudsz eljönni, kérjük, minden esetben küldj egy e-mailt (recepcio@tanciskola.hu) nekünk vagy telefonálj be (+36 (1) 302-3434; +36 (30) 526-5485)! Köszönjük.

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!